Muzica populara, o noua provocare!

Muzica populara, o noua provocare!

Oamenii se schimba, evolueaza, se transforma descopera lucruri noi si se despart de altele vechi, la fel si in cazul meu cu muzica populara…

Uitandu-ma in urma la anii care au trecut, realizez cat de mult m-am schimbat si odata cu mine, si muzica mea.

Ceea ce cred ca a ramas totusi neschimbat in toata aceasta perioada, este pasiunea cu care caut in continuu lucruri noi, pe care le descopar pas cu pas si in care incep sa ma regasesc din ce in ce mai mult. Si nu mica mi-a fost mirarea ca am ajuns sa ma indragostesc de muzica veche populara.

Maria Tanase si Ioana Radu – doua febleti ale muzicii populare romanesti!

Dragostea si admiratia pentru doua simboluri ale muzicii romanesti, Maria Tanase si Ioana Radu, m-au facut sa ma aplec asupra studiului muzicii populare, un stil cu totul nou pentru mine dar in care m-am regasit perfect. Astfel, dupa ce la 11 ani am inregistrat piesa Ioanei Radu – „Nu se poate”

intr-o noua varianta, complet schimbata si reorchestrata magistral de Bruno Roman, am continuat seria cantecelor populare cu ” Blestem” / „Cine iubeste si lasa” apartinand regretatei Maria Tanase. Si acesta a fost doar inceputul pentru o noua pasiune, muzica populara si totodata descoperirea a tot ceea ce inseamna traditii, folclor, identitatea noastra ca popor si bineinteles unicitatea acestui gen muzical.

Cu siguranta, acesta este abia inceputul pentru mine si muzica populara a ceea ce cu siguranta va fi o lunga colaborare, descoperire si aprofundare.

Sper ca in viitor sa pot sa va surprind cu noi piese, cu abordari inedite si de ce nu, noi colaborari!

 

Share:

Leave a Reply